UNA COPRODUCCIÓN DE ESENCIA PRODUCCIONES Y FERRERET TEATRE (Produccions de Ferro)

Sobre l'espectacle

Un clàssic plenament actual amb un enfocament diferent treballat amb dues actrius que interpreten i manipulen. Una trepidant història de terror que pretén divertir i fer reflexionar.

La gran popularitat de la novel·la ha suposat també una divulgació parcial i sovint simplificadora de la història original. La imatge més recurrent del monstre està relacionada amb la seva utilització en pel·lícules de terror poc fidels a l'argument original. Aquesta adaptació pretén tornar a explicar la història tal com es va concebre.

Sinopsi

Unes nenes preparen la que serà la seva primera festa pijama. Pretenen emular la nit de fantasmes en la qual Mary Shelley va imaginar la història del monstre més famós de tots els temps. Al dormitori de les nenes i amb l’ajuda de les seves joguines podrem conèixer la fascinant història del profesor Frankenstein i de la seva criatura.
Cartel-VÍCTOR-Y-EL-MONSTRUO

Públic al que va dirigit

 
À partir de 8 ans.

ESCOLES i INSTITUTS:
  • · Opció gratuïta DEBAT pos-funció entre intèrprets i alumnat, descarrega't la guia pedagògica.
  • · Opció ANGLÈS adaptació per a cursos de 3r i 4t ESO.

Durada

 
60'

Dossier

portada_Dosier-VÍCTOR-Y-EL-MONSTRUO-(Frankenstein)-1

Guia pedagògica

 
portada_GUIA-DIDACTICA-FRANKESTEIN-ES-DEF
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Crítiques


elperiodico “… adaptación que llevan a escena esas funámbulas de la resistencia feroz, las Esencia Producciones, una compañía que está dando un empentón al teatro aragonés con propuestas de calidad, creaciones sensibles y que buscan encajar y entender el momento que estamos viviendo. (…) la rebelión de la criatura contra su creador es un mensaje. El monstruo nos avisa de los peligros de no poner a la humanidad en el centro de las decisiones de la construcción vital de las personas”. Iguazel Elhombrerollo “Consiguieron que nuestra atención fuera máxima. La manipulación con la gran marioneta fue espectacular y sobre todo el mensaje (…) Una representación genial de un género un tanto complicado (…) lo único que puedo decir es que atrapa, simplemente genial y fue ovacionada merecidamente”. Mar Barbadosheraldo “Una obra con sello oscense triunfa en Periferias. ‘Víctor y el monstruo’ recibió la ovación del público. La obra conquista al público de Periferias”.altoaragon “Encandiló al público (…) una puesta en escena íntima pero muy cuidada (…) las dos actrices desgranaron la vida del popular monstruo con ritmo y cercanía”. D. A.jove 'Espectacle sorprenent per la seva fidelitat al text de Shelley, el seu clima gòtic-romàntic, i que sembla al principi que serà ‘un rotllo’ per als infants. Però la realitat és que va regnar un silenci ‘sepulcral’ durant la representació, i que varem poder comprovar com, a partir dels 8-10 anys, els espectadors van assistir amb interès l’argument, atrapats per la bona interpretació de les actrius, per la dramatúrgia i direcció força correctes, i per un argument que no ens estalvia les pors, patiments i morts dels personatges. Un bon espectacle de terror -tan difícil de fer en teatre-, idoni per a preadolescents i adolescents'. Josep Maria Viaplana i Maríndiari 'Este mismo fin de semana me acerco al Teatre Catalina Valls para aplaudir Victor i el monstre, pieza escrita y dirigida precisamente por Josep R. Cerdà, a partir de la novela de Mary Shelley. Una versión inteligente y muy bien interpretada, que además pone el acento en algo tan necesario en nuestros tiempos como aceptar a quien es diferente, y que nos cuenta las circunstancias en que fue escrito el original. Eso sí: a mí me sigue poniendo los pelos de punta'. Josep Maria Viaplana i MarínUntitled 'M’agrada el punt de partida que proposa Pep Ramon Cerdà – amb picada d’ullet inclosa a la gestació del llibre de Shelley – (…) la factura de les titelles, la música de Jaume Manresa, l’atmosfera que s’aconsegueix crear i la manera de fer digeribles temes com la intolerància cap a ‘la diferència’, la marginació o el sentiment de culpa. (…) Li augur un llarg recorregut'. Rafel Gallego

Equip artístic

Intèrprets: Marissa Nolla y Elena Gómez Zazurca
Música original: Jaume Manresa
Titelles: Agustín Pardo & Mai Pardo
Espai escènic: Nacho Gómez
Disseny gràfic: Agustín Pardo
Video: Producciones DeDía & Cinètica
Producció: Esencia Producciones
Residència artística: Dep. Cultura Ajuntament de Calvià (Mallorca)
Dramatúrgia i direcció: Josep R. Cerdà

+ Guia didáctica primària y secundària:
Continguts: Josep R. Cerdà & Assumpta Capellà
Disseny: Carmen Laín
Coordinació: Esencia Producciones

+ Edició text:
Òrbita Edicions

El nostre agraïment a: Dep. Cultura Calvià, Huesca, Petra & Vilafranca de Bonany – Susana Artieda - Josette Bétoueig – Manel Mas & Neus Carreras – Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears – Teatre Principal d’Olot – Teatro Che y Moche S. L. – Tornabis S. L.

logos_col

Versatilitat técnica


Preparat per obtenir una major adaptabilitat a tot tipus de sales i recintes escènics. Molt atractiu també per a la seva posada en escena en espais insòlits. La il-luminació també s’ajusta a aquestes característiques, i és a la vista. Els controls de música i llums estan dins de l’escena, per permetre el seu control per part dels mateixos intèrprets.

Rider

Il·luminació i so integrats a l’escena. Equip de llum aportat per la companyia.

· Dimensions mínimes: 5 m. x 5 m. x 3 m.
· Potència minima: 2.000 w.
· Corrent en escena.
· Fosc.

Montaje: 3 horas / Desmontaje: 1 hora.

Twitter Esencia
fb
42 queries. 0,272 seconds. 13.5MB
Esencia Producciones © 2013